Sök | Avancerat sökformulär

Sidan för avancerad sökning gör det möjligt att specificera din sökning och resultatets omfattning och sortering mer noggrannt och här har du även möjlighet att söka efter inventarienummer och fyndplatser. Du väljer vad du vill hitta genom att klicka på ett menyalternativ eller välja informationskategori i listan vid Sök: Du kan välja mellan:

 

Databasen uppdateras fortlöpande med information i samband med att samlingarna dokumenteras, hanteras och vårdas och att nya material tillförs Historiska museet. Om du vill se de senaste tillskotten i databasen klicka på Statistik i menyn och välja nya föremål etc. Du får en översikt över databasens omfattning och storlek genom att i samma meny klicka på databasens omfattning.

 

 Sidans disposition och information

Sökflikar

Välj en flik efter vad du vill se för sökresultat. De olika kategorierna har olika sökmöjligheter. Få tips om en taktik att söka i våra databaser.

 Nyheter

Se nyheter om söktjänsten. Klicka på nyheten för att kunna läsa den i sin helhet i sidan visa nyhet. Du kan även titta i nyhetsarkivet.

 Bevaka nyheter

Klicka på ikonen för att öppna ett RSS-flöde över söktjänstens nyheter. För att läsa flödet måste du ha tillgång till en webbläsare som klarar av RSS eller en speciell RSS-läsare. Läs mer om nyhetsflöden och RSS här.

 Rapportera problem

Klicka på Rapportera problem i den övre menyn för att anmäla problem eller fel, ställa frågor, ge förslag till rättningar eller lämna synpunkter i formuläret rapportera problem.

 Se även