Tips | Referenser

Du som är inloggad i Mina samlingar, själv lägga in referenser till litteratur och analyser som är relevanta för aktuellt objekt. Referensen ska vara strukturerad som i en litteraturlista i en uppsats eller avhandling som använder Harvard-referenser.

Det finns två metoder att skapa en referens:

Det finns tre typer av referenser som du väljer när du skapar en referens:

1. Litteraturreferens. Referera till en bok, uppsats eller artikel som innehåller beskrivningar, mer information eller tolkningar av aktuellt objekt.

2. Osteologisk analys. Referera till en osteologiska analys som berör aktuellt objekt.

3. Annan analys. Referera till en annan analys, det kan vara daterande eller kanske geologiska analyser av aktuellt objekt.

Vad kan du använda referenser till?

Vad kan andra användare göra med referenserna?

Gör så här för att skapa en referens från Libris:

Tryck på knappen Lägg till... Ett formulär öppnas där du kan skapa tips av olika sorter till aktuellt objekt. Referenser är det som är förvalt:

Referenser kan du hämta från Libris eller skriva in själv:

1. Välj typ av referens som passar på det du refererar till.

2. Hitta referensen i Libris och kopiera Libris-sidans URL. Klistra sedan in den i fältet Libris URL.

3. Ange en eventuell sidreferens, t ex s. 17-18

4. Klicka på knappen Granska. Referensen hämtas då från Libris och byggs ihop automatiskt av Mina samlingar.

5. Om referensen ser ut som den ska: Klicka på knappen Spara. Referensen sparas då i databasen.

6. Klicka sedan på knappen Stäng för att stänga formuläret.

Du kan naturligtvis skriva in en referens utan att hänvisa till Libris. Referensen ska vara strukturerad som i en littaraturlista i en uppsats eller avhandling (Efternamn, Förnamn (Tryckår). Titel. Förlagsort: Förlag) som använder Harvard-referenser.