Om tips och information

Du som är inloggade i Mina samlingar kan ge tips och information t ex om externa kopplingar för objekten i Sök i samlingarna. Du kan därmed bidra med värdefull information som inte finns i databasen. Det kan röra sig om tips om litteraturreferenser, tips om analyser eller bildlänkar eller länkar till andra webbsidor. Du kan även bidra med information direkt i form av anteckningar eller kommentarer. Men, varför just ordet Tips? För inte det tanken åt ett annat håll?

Tanken är att tipsen ska kännas avdramatiserade och inbjuda till att vilja dela med sig av det man kan även om du inte är helproffs och alldeles förläst i ett visst ämne. Det är ett tips att följa upp för andra användare som de själva får skapa sig en uppfattning om. Självklart ska du som tipsar inte chansa vilt; dela med dig av det du är bra på och känner från projektarbete, studier eller forskning. Många andra kommer att uppskatta detta. Tillsammans kan vi bygga en mycket bättre och mer effektiv databas!

Det finns fyra typer av tips som du kan lägga till själv:

Klicka på länkarna ovan för att få mer information om de olika typerna av tips och hur du skapar dem.

Tips visas under fliken Användardata på varje enskilt objekt. Du överblickar dina egna tips genom att välja Mina samlingar | Min profil i vänstermenyn. Välj sedan fliken Tips. Du kan följa skapandet av tips (och taggar) som ett flöde på sidan Visa användaraktivitet. Vill du följa flödet via din RSS-läsare kan du hämta ett flöde.